Zoemen op het Balloërveld

Na een zeer geslaagde vakantie is het gewone leven weer begonnen. De kinderen gaan weer naar school en ook de hobby-activiteiten komen weer op gang. Op het gebied van fotografie is er ook wel het één en ander gebeurd, maar daar kwam niet direct een camera bij kijken. Zoals altijd begint het dan vanzelf weer te kriebelen. Was het echt al zo lang geleden dat ik op pad was geweest? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Met de heide in bloei was de keuze snel gemaakt: het Balloërveld. Ik had me goed voorbereid en een middel meegenomen om muggen af te weren. Dat bleek geen overbodige luxe, want vanaf het moment dat ik uit de auto stapte werd ik belaagd door zoemende insecten die letterlijk mijn bloed wel konden drinken. Onderstaande foto van mijn been (of beter gezegd: mijn broek) geeft een idee. Alle vlekken die je ziet op mijn broek zijn allemaal muggen. Ongeveer hetzelfde aantal (vergeef me; ik heb ze niet geteld) zat op mijn andere been en volgens mij zoemden er minsten net zoveel rond mijn hoofd. Het was af en toe lastig om de aandacht bij het fotograferen te houden.

Muggen, muggen, muggen

Muggen, muggen, muggen

Dankzij het mugafwerende goedje ben ik niet gestoken en daar was ik aardig tevreden over. Een goede voorbereiding loont altijd! De zon zakte inmiddels bijna in een wolkenband vlak boven de horizon en dus moest ik van het mooie licht profiteren. Ik was bezig en tevreden over de resultaten die ik op het scherm van de camera zag. Toen zag ik plotseling iets anders op het scherm: een waarschuwing dat de batterij bijna leeg was. En ik was ineens een stuk minder tevreden met mezelf. Want in het kader van een goede voorbereiding had ik weliswaar de extra batterij opgeladen, maar daar heb je heel weinig aan als je die volle batterij vervolgens niet meeneemt.

Het gevolg: energiebesparende maatregelen! Geen gebruik meer maken van live view. Camera uit als ik er even geen gebruik van maak. Niet meer kijken naar de foto’s om te controleren of ze wel helemaal scherp zijn. Het werkte: pas toen ik klaar was en alsnog naar de gemaakte foto’s ging kijken, stopte de camera er mee. En de scherpte van de foto’s is OK. Maar dom is het wel. Inmiddels zijn beide batterijen vol en in de fototas…

This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , .