Workshops Punt van Reide 2016

Vorig jaar hebben Stichting het Groninger Landschap en ik samengewerkt bij de organisatie van workshops. Dit bleek een schot in de roos: de workshops voor gevorderde fotografen waren heel populair en regelmatig moesten we mensen teleurstellen omdat de groepen vol waren en ik er voor wil zorgen dat ik aan alle deelnemers voldoende aandacht kan besteden. “Never change a winning team” is een goed advies en dus werden de contacten weer gelegd en werden er dit najaar weer nieuwe workshops ingepland. De eerste workshop bleek ongelukkig in de herfstvakantie gepland en leverde precies één deelnemer op. Aflasten? Nee hoor, want ik was sowieso van plan naar de Punt van Reide te gaan en dus kon Dick, die ene deelnemer, ook komen en maakten we er gewoon een individuele workshop van. Hoe het Dick vergaan is, kun je lezen op zijn eigen blog.

Kwam het door die ongelukkige datum of zou er gewoon minder belangstelling zijn voor de workshops? We kwamen er snel achter, want de aanmeldingen voor de overige drie workshops vlogen ons om de oren: volgeboekt! Met een beetje kunst en vliegwerk konden we zelfs nog rekening houden met een aantal ‘speciale wensen’. Dankzij de goede samenwerking met de vrijwilligers van het team van buitenplaats De Reidehoeve konden we na de workshop weer opwarmen (met koffie!) in de Reidehoeve en kon ik daar nog iets meer vertellen over techniek en compositie. De beamer in de Reidehoeve bleek bij een aantal workshops defect, maar dat kon snel worden opgelost door gebruik te maken van een groot TV-scherm. Prima geregeld! Na de workshop stuur ik alle deelnemers nog een pakket informatie waar ze mee verder kunnen. Volgens mij wordt dat wel op prijs gesteld gezien de reacties.

“Nog heel hartelijk bedankt voor de mooie ochtend en ook voor de uitleg achteraf. wederom heel verhelderend voor mij.”

“Bedankt voor al je informatie! Ik vond het een fijne ochtend, ook was de zonsopkomst niet erg spectaculair.”

“Heel erg bedankt voor de informatie. Ik had al veel opgeschreven maar zoveel en zo duidelijk als dit geweldig.”

“Nogmaals bedankt voor de boeiende workshop. Ook bedankt voor de info. Blij mee.”

“Heel veel dank voor de boeiende workshop en de uitgebreide informatie. Geweldig te zien en te horen hoe standvastig en gepassioneerd jij te werk gaat! Voor mij was het echt een vingeroefening in de Bulb-mode, maar zo inspirerend dat ik ook veel meer ‘met de hand’ ga fotograferen.”

“Bedankt voor de tips en het overzicht. Het blijft een mooie en unieke ervaring.”

Dat is leuk om te horen! Over horen gesproken: van één van de vrijwilligers van het Groninger Landschap kreeg ik te horen, dat er de komende tijd weer veel nieuwe ontwikkelingen te verwachten zijn in het gebied. Zo zullen de bunkers van de stelling Fiemel, gebouwd in de tweede wereldoorlog door de Duitse bezetters ter bescherming van de industrie in Noord-Duitsland, worden aangepakt in het kader van het project ‘Atlantikwall in het Waddengebied’. Genoeg redenen om het gebied te blijven bezoeken om de ontwikkelingen te kunnen volgen!

Resultaten van deelnemers

De woorden zijn leuk, maar de workshops gaan uiteindelijk over fotografie en dus wil ik graag een aantal resultaten laten zien van deelnemers! Boven dit artikel staan een aantal foto’s die ik gemaakt heb tijdens de workshops; hieronder zie een aantal resultaten van de deelnemers.

This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .