Voorbereidingen

Komende donderdag (1 oktober) is het zover: een fotografietrip van vier dagen! Waarheen? Dat houd ik nog even voor mezelf. Tenzij er iets heel erg mis gaat, komen er ongetwijfeld beelden van de trip op deze site. Ik ga overigens niet alleen: mijn twee goede vrienden Ton en Herman gaan mee. Vier dagen lang alleen met fotografie bezig zijn: ik kan haast niet wachten.

Ook de voorpret is leuk. De voorbereidingen zijn in volle gang. Vliegtickets, hotel, huurauto: check. Dankzij internet, Google maps en streetview kunnen we een groot deel van het voorwerk, het zoeken naar geschikte locaties om te fotograferen, vanuit de luie stoel doen. Dat betekent niet dat we ter plekke niets meer te hoeven doen, maar er ligt al een lijst van zo’n 25 plekken die we nader willen onderzoeken. Mooi weer, bewolkt, onbewolkt, slecht weer: voor alle situaties zit er iets tussen. Zelfs regen zal ons niet tegenhouden, tenzij het in zulke grote hoeveelheden naar beneden komt dat de wegen onbegaanbaar zijn geworden. Maar de voorspellingen zien er gunstig uit.

Als onderdeel van de voorbereidingen zijn Herman en ik vanochtend naar Moddergat geweest. Voor degenen die ook met landschapsfotografie bezig zijn lijkt dit een vreemde keuze: er lag op veel plaatsen een mooie lage mist en het was dan ook een uitgelezen gelegenheid om daar iets moois mee te doen. Maar voor mist ligt het gebruik van een groothoeklens niet echt voor de hand. En laat ik nu net een nieuwe groothoeklens hebben die ik toch even gebruikt wilde hebben voordat we het vliegtuig in stappen komende donderdag.

Gelukkig was het ook op het wad geweldig mooi vanochtend. Met laag water kun je ver het wad op zonder dat je heel diep de modder in zakt. Er was niet veel wind en een klein laagje water op de modder zorgde voor prachtige reflecties. Het was dan ook weer genieten. Toch moet je je hoofd erbij houden. Het tij kwam er weer aan en als het water eenmaal de moddervlakte heeft bereikt, gaat het ineens heel snel. De zon was net boven de horizon, toen het water wel heel dichtbij gekomen was. Op de weg terug naar de dijk was er nog tijd voor een paar foto’s en toen zat het er alweer op. Nog even nagenieten op de dijk, terwijl het water hoger en hoger komt. De plek waar we net nog stonden, ligt nu midden in de Waddenzee. Als onze laatste voetsporen ook weer onder water zijn verdwenen, vertrekken we. Nog een kop thee bij Schierzicht in Lauwersoog en daarna weer naar huis. De voorpret gaat verder, alhoewel het schoonmaken van wandelschoenen en het wassen van broek en jas misschien niet echt in die categorie past. Maar toch, ik heb er zin in!

This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .